Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #11

Attraksjonsrommet på Sisa presenterer:

Altaelva

Den beste laksen finner du i Altaelva! Det er en grunn til at selveste kong Harald valfarter helt fra sine dunputer i hovedstaden til elva som bukter seg vill og vakker fra Kautokeino kommune, gjennom Nord-Europas største canyon, Sautso, før hun strømmer ut i Altafjorden. Elva er som Altas kvinnelige befolkning: seig og mektig, nådeløs og stri i vårløsningen, makelig og medgjørlig i midnattsolens lange netter. På nordsamisk heter elva Álttáeatnu og frem til 1600 tallet var det for det meste samer som bedrev fiske i Altaelva. På 1800 tallet begynte britiske adelsmenn å vise sin interesse for denne fantastiske elva, og Sir Hyde Parker var en av de første som kom for å fiske laks her. Med den økende interessen blant utenlandske fiskere ble grunnlaget lagt for stakere, guider, en yrkestradisjon som gikk fra far til sønn i Alta.

Skrevet av: Torill Bang

Sisa fikk «grønt lys» av barna. Nå starter vi miljøvennlig prosjekt.

Tirsdag i forrige uke startet vi et nytt og grønt prosjekt her på Sisa Kultursenter. Barna ved Læringsverkstedet Tornerose Barnehage var så heldige å bli introdusert for piloten da de var her på besøk hos oss og de likte det veldig godt. Skredderen Adb i Abd Design og hans medskredder skal nemlig lage tøyposer av t-skjorter. Enkelt og praktisk. Nå hadde vi satt pris på at dere som har t-skjorter liggende tar kontakt eller leverer det til oss på Sisa de neste ukene.

Stemmer i nord episode 3

https://www.youtube.com/watch?v=o2uMmMnhFEg

En serie om finnmarkinger, med spennende og brokete bakgrunn, sterke meninger og mangfoldige historier. Her deles temaer som nestekjærlighet, respekt og inkludering, fordommer – hva er det og hvorfor har vi det? Døden, hvordan forholder vi oss til den? Ungdommer hva drømmer de om? “Vi maler kongen” - et demokratisk prosjekt av tusenkunstneren Karl Helge Vannebo, Stemmerett, er det en selvfølge? Livet på vent - en opplevelse mange flyktninger deler.

Av Guro Gjestvang og Kristin Nicolaysen, produsert for TV Nord.

«Turban Outfitters»- Flytoget hyllet turbanens dag

Dette flotte initiativet fra Flytoget gjorde at alle passasjerer som reiste med toget den dagen fikk reise gratis. Passasjerene syntes til å like initiativet både ved at de fikk en gratis tur og at de fikk muligheten til å prøve turban for første gang.

Sjømat for alle

En mer klassisk fiskerett, men som bringer restaurantfølelsen hjem til eget kjøkken.

I juni 2016 fikk Sisa Kultursenter, med god hjelp av statssekretær Ronny Berg, en halv million kroner i prosjektstøtte fra Nærings-og fiskeridepartementet. Pengene skal brukes til å få barn og innvandrere til å spise mer sjømat. Vi har gjennom dette prosjektet samlet sammen masse deilige fiskeoppskrifter med både preg av andre land og retter som er gjort litt «kulere» for å vekke interessen hos barn. Vi vil dele noen av de oppskriftene med dere her i ukene fremover. [ Les mer... ]

Finn mer om Sisa

Da Sisa ble etablert 18 oktober for 10 år siden var ideen å bygge en sosial møteplass i Altasamfunnet hvor mennesker med ulike bakgrunn kunne møtes og bli kjent med hverandre.
Behovet for et uformelt møtested var viktig og det viste seg at mange lokale lag og foreninger manglet lokaler til sine aktiviteter.

Les mer

Nyhetsbrev abonnement

[newsletter]

Kom på besøk

Check Also

Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #12

BossekopmarkedetDen eldste boplassen i Alta er Bossekop, hvor helleristnigner dokumenterer at det her har vært …