Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #9

Attraksjonsrommet på Sisa presenterer:

Sorrisniva Ishotell

På et sted såpass langt nord som Alta kan man ofte føle at man har for lite av enkelte ting, som varme sommerdager og dagslys om vinteren. Det vi derimot ikke har for lite av er snø og is, og det man har mye av lærer man seg også å utnytte. På Sorrisniva får man virkelig oppleve magien vintrene her oppe kan gi hvis kreative sjeler får frie tøyler. Her vandrer man rett inn i Kong Vinters eventyrrike med fantastiske isskulpturer og utskjæringer. Rommene inne i ishotellet tilbyr en nydelig og dempet atmosfære med utsmykninger hugget inn veggene, reinskinn på sengene og lyssetting som virkelig fanger stemningen. Ishotellet har også et kapell hvor man kan vies i disse vakre omgivelsene. I tillegg til alt dette kan Sorrisniva også by på kulinariske nytelser fra en restaurant som tar i bruk lokale råvarer for å gi gjestene en gastronomisk opplevelse.
Skrevet av: Torill Bang

Stemmer i nord episode 1

https://www.youtube.com/watch?v=LlKhVEkoLhg&feature=youtu.be
En serie om finnmarkinger, med spennende og brokete bakgrunn, sterke meninger og mangfoldige historier. Her deles temaer som nestekjærlighet, respekt og inkludering, fordommer – hva er det og hvorfor har vi det? Døden, hvordan forholder vi oss til den? Ungdommer hva drømmer de om? “Vi maler kongen” - et demokratisk prosjekt av tusenkunstneren Karl Helge Vannebo, Stemmerett, er det en selvfølge? Livet på vent - en opplevelse mange flyktninger deler.

Av Guro Gjestvang og Kristin Nicolaysen, produsert for TV Nord.

Jeg er kanadier!

https://www.youtube.com/watch?v=LZmOYNOXqcU

Hva er det egentlig som avgjør identiteten vår?

Elsker å lage gull av gråstein

Kevin, som styrer håndverksbutikken Handicraft Herifra, har en unikt stor interesse for stein, bein og andre historiske små ting. Det vi ikke bryr oss så mye om av alt som omringer oss i naturen, ser Kevin en stor verdi i og han lager smykker og krykker av det. Alt som selges i butikken er laget fra bunnen av, og vi anbefaler alle å ta en runde i den butikken og høre historiene om alt som er der.

Sjømat for alle

I juni 2016 fikk Sisa Kultursenter, med god hjelp av statssekretær Ronny Berg, en halv million kroner i prosjektstøtte fra Nærings-og fiskeridepartementet. Pengene skal brukes til å få barn og innvandrere til å spise mer sjømat. Vi har gjennom dette prosjektet samlet sammen masse deilige fiskeoppskrifter med både preg av andre land og retter som er gjort litt «kulere» for å vekke interessen hos barn. Vi vil dele noen av de oppskriftene med dere her i ukene fremover. [ Les mer... ]

Finn mer om Sisa

Da Sisa ble etablert 18 oktober for 10 år siden var ideen å bygge en sosial møteplass i Altasamfunnet hvor mennesker med ulike bakgrunn kunne møtes og bli kjent med hverandre.
Behovet for et uformelt møtested var viktig og det viste seg at mange lokale lag og foreninger manglet lokaler til sine aktiviteter.

Les mer

Nyhetsbrev abonnement

[newsletter]

Kom på besøk

Check Also

Nyhetsbrev fra Kulturbydelen Bossekop Issue #12

BossekopmarkedetDen eldste boplassen i Alta er Bossekop, hvor helleristnigner dokumenterer at det her har vært …