Tyttebærtur med SISA

Se Bilder her: Tyttebærtur 18.sep.2013

Kultursentret SISA hadde en utflukt med masse flotte ivrige bærplukkere til Åker-jordet ved Altaelva. Geir Kåre åpnet starten med en energisk og morsom beretning om Norsk kultur,Altaelva og litt historikk rundt området- med to bær busker, en i hver hånd.! Med en blåbærbusk og en tyttebærbusk holdt GK latteren i sving med og forklare de nyankomne i byen om formålet og bruksområde ved disse to bær-typene. Kommentarene lå løst fra deltakerne, som ikke var rent få. Der var mange oppmøtte, også Teamet fra Tv Nord som og dokumenterte begivenheten. Så, da med disse to buskene i hånda ble det nok lettere for og finne hvordan de så ut og befant seg inne i skogholtet var ingen mangel på iver, for det ble plukka masse på kort tid. Etterpå ble det grilla pølser og brød. Et kjærkommet must etter og ha vært aktivisert i mange timer. Vil også gledelig påpeke at undertegnede ble litt «erta» for alle de 20-30 bæra han hadde plukka.?! Latteren lå løst.. J

Kan si at turen var morsom og vel gjennomført, da det ble tid til litt lek også i regi av Ana Maria. Kreativt og gøyalt ble det med mimelek, der Ana Maria hadde funnet fram noen bilder av dyrene på planeten. «Ikke lett kan man jo visualisere seg i ordets rette forstand, en krokodille for eksempel!?» Uansett så tenker jeg de fleste hadde gode minner og ta med videre.

Tilberedning av tyttebærene etter turen. Der ble laget trollkrem og ha på nystekte vafler, varm tyttebærsuppe og der ble laget hjemmelaget tyttebærsyltetøy. Undertegnede kan skrive under på at det smakte godt, og der planlegges videre for nye gode formålsrike tiltak for de neste uker og måneder og komme.

Et privilegium og få være med, sier nå jeg!

Check Also

Julegløgg og mimrestund for SISA

Kjære Sisa venner Tusen takk for at dere tok dere tid å mimre sammen med …