Hilse ritualer i Corona tiden

Vi har diskutert utfordringer blant de kulturene som setter hilseritualer som sterke verdier og hvordan dette kan kombineres med Corona situasjonen vi er midt opp i for tiden.

Enkelte kulturer har klare regler for hvordan man hilser på hverandre. Flere har fysisk nærkontakt med klemming, kyss på kinn etc. som de verdsetter høyt.  Litt forenklet og noe flåsete kan en hevde at nordmennene har mist problemer med å følge mange av Coronareglene der en  meters avstand og unngå fysisk kontakt ikke burde være problematisk.

Samtidig som noen kulturer nettopp setter fysisk kontakt som noe viktig dukker det opp noen utfordringer. Skal en slutte å hilse på hverandre? Er det lett å følge de anviste reglene om å hilse med albuer? Kan man møte en bekjent og hilse med albuene samtidig som en viser hverandre tilstrekkelig med respekt? Ja kanskje dersom begge er opptatt av Corona smitte og hvordan man kan unngå spredning. Men så har vi de tilfeller der folk faktisk tviler på Corona epidemien eller hvordan den smitter.

Etter å ha diskutert dette med en gruppe mennesker ser vi at det kan by på noen utfordringer i forhold til hvordan vi møter andre mennesker, hilser og samtidig viser hverandre respekt. Informasjon om Corona blir derfor viktig og det er også viktig med diskusjons arenaer hvor en kan snakke om ulike forslag for å finne løsninger som alle kan akseptere.

Det viktigste er at vi holder oss friske. Reglene som blir satt av helsemyndighetene vil være våre anbefalinger for hvordan vi bør oppføre oss.

Check Also

Julegløgg og mimrestund for SISA

Kjære Sisa venner Tusen takk for at dere tok dere tid å mimre sammen med …