Sisa seminar

Mandag 25 februar Integrering av innvandrer kvinner gjennom frivillig sektor

Barbara Stein ved universitetet i Nord-Norge inviterte sammen med Kultursenteret Sisa til dialog gruppe om integrering av innvandrerkvinner i frivillig sektor,

Sisa inviterte ressurspersoner med bakgrunn fra frivillig sektor til å si noe om deres erfaringer med dette temaet. De inviterte har på hvert sitt vis lang erfaring med dette arbeidet enten det er profesjonell erfaring fra jobb/utdanning eller som lekmann med stor interesse for feltet. Felles for de inviterte er at de alle jobber med hjertet, noe som vi tror har de beste resultater.
De inviterte var:
Per Martin Ovesen fra veteran foreninga, Ellen Holum fra Røde kors norskhjelpa, Bodil Andersen fra strikkekafeen, Anood Darwih Syrisk ressursperson, Inger Bergmo Røde kors besøkstjenesten, Geir Kåre Henriksen fra Sisa, Linda Zina Aslaksen, kunstner og John-Tore Martinsen fra Sisa
I tillegg var Randi Holum og Anne Gerd Paulsen invitert men de kunne dessverre ikke komme denne gang.

Gruppa delte erfaringer de hadde fra hvert sitt ståsted. Oppsummert kunne en enes om at det er viktig med slike erfaringsutvekslinger og at dette kan bli en start på faste møter hvor frivillig sektor og det offentlige hjelpeapparatet kan møtes for å bli kjent med hverandre slik at en kan skape gode rutiner for samarbeid. Det er for få ressurser til at det offentlige kan klare å gjennomføre aktivitetene på en tilfredsstillende måte. Mangel på god nok informasjon om hva slags tilbud som finnes og hva tilbudene består av er viktig for at innvandrerne skal kunne delta.

Frivillig sektor blir også en god og trygg vei inn i samfunnet. Her møtes folk som likeverdige partnere som gjør at det oppstår en unik forståelse og ønske om å bidra for hverandre.

Det er planlegges et oppfølgingsmøte etter sommeren.
Tusen takk til alle som bidro i denne omgangen.

Check Also

Julegløgg og mimrestund for SISA

Kjære Sisa venner Tusen takk for at dere tok dere tid å mimre sammen med …